25.05.18

I atelieret hos: Amsterdams Imre Bergmann

I atelieret hos: Amsterdams Imre Bergmann

bloomon’s forårsbuketter byder på et væld af farver og kreativitet. ATELIER, vores nyeste kollektion, er inspireret af måden, kunstnerne skaber deres værker på. I løbet af de næste uger banker vi på i atelieret hos de kunstnere, der inspirerer os. Fra Berlin til Belgien, maleri til keramik… deres arbejder er skabt til at inspirere andre og lokke den indre kunstner frem. Den næste i rækken:

Mød Imre.

Keramiker og naturelsker

“I want people to experience the beauty of the materials by actually allowing them to feel it”– [Imre Bergman] ( http://imrebergmann.nl/ )

Hvordan kom du ind i keramik?

Jeg arbejdede med markedsføring og kommunikation i en del år, men fandt aldrig en måde at bruge min kreativitet på. Så jeg besluttede, at det nu var tid til en dramatisk ændring! Jeg sagde min stilling op og startede med at følge nogle kreative kurser. Siden gik jeg på Kunstakademiet, hvor jeg fik min eksamen i 2007.

Jeg blev inspireret af mit afgangsprojekt ‘ Wereldservies’ – et middagskoncept, der bringer folk fra forskellige kulturer sammen over et måltid. Efter det fokuserede jeg på at arbejde med keramik full-time. Det resulterede i mit eget brand * by Imre Bergmann. Før det havde jeg aldrig arbejdet med keramik!

blog_header_creativeprofile_imre2

Beskriv din kreative proces

Før jeg starter med et projekt, tager jeg en lang gåtur med mine hunde i naturen. I mit hovede laver jeg nogle skitser på papir for at komme frem til en idé. Så går jeg til drejebænken. Det er her, det rigtigt tager form, og hvor jeg kan raffinere udtrykket og lave små ændringer på stedet.

blog-creativeprofile-imre-3

Hvordan fyrer du op under kreativiteten?

Jeg bruger naturen! Og synes, at alt omkring mig er inspirerende. Det kan være en farve eller en tekstur, jeg møder på mine dejlige gåture. Jeg har også fundet ud af, at det nogen gange er bedre ingenting at lave – så kommer inspirationen helt af sig selv. Der er så meget stimuli overalt, hver eneste dag. Så det kan være helt rart at finde et roligt øjeblik – rense tankerne og skabe plads til noget nyt.

blog-creativeprofile-imre-4

Hvem er din mentor?

Det er nemt! Det er Joris Link – en keramiker fra Den Bosch. Han har arbejdet med keramik i årevis, og jeg kan spørge ham om alt.

Hvad betyder den skabende kunst for dig?

At skabe noget med hænderne gør mig lykkelig. Det giver mig flow, inspiration og det drive , jeg har brug for. Hvis nogen er glad for mine arbejder, så er det et kæmpe kompliment, og jeg får tonsvis af energi af det! Hvad jeg også elsker ved at være keramiker er, at du altid lærer noget nyt. Du bliver aldrig færdig med at lære. Og når man arbejder med ler og porcelæn, er der så meget at få fingrene i, så du konstant opdager noget nyt!

blog-creativeprofile-imre-5-b

Hvilken kunstner skal vi holde øje med?

Edmund de Waal . Han har skabt nogle meget smukke porcelænsprodukter med en særlig grøn glasur

blog-creativeprofile-imre-6-b

ATELIER, vores kollektion af forårsbuketter (link) er stadig til at få fat i. Så giv hjemmet, kontoret – eller atelieret – lidt lækker forårsstil og friske farver.

Læs mere om Imre og hendes arbejder på hendes website .