26.04.18

Indenfor i Atelieret: Amsterdams Anne Mertens

Indenfor i Atelieret: Amsterdams Anne Mertens

bloomons forårsbuketter byder på et væld af farver og kreativitet. ATELIER, vores nyeste kollektion, er inspireret af måden, kunstnerne skaber deres værker på. I løbet af de næste syv uger banker vi på i atelieret hos de kunstnere, der inspirerer os. Fra Berlin til Belgien, maleri til keramik… deres arbejder er skabt til at inspirere andre og lokke den indre kunstner frem.

Meet Anne.

Modedesigner og arkitekturelsker

Et moderne og meget ryddeligt atelier, tøjstykker og stofruller præsenteres delikat, en iøjenfaldende stol og et bord fyldt med bøger om moderne arkitektur. Bag det store arbejdsbord i Amsterdam sidder designeren Anne Mertens, grundlæggeren af mærket Detale Studio. Hendes stil: Moderne – og alligevel klassisk – med en forførende kant. Men er hun til blomster? “Jeg har en tattoo med en pæon og en dahlia på min arm. Så højt elsker jeg de blomster.”

“Kreative personer ændrer konstant på verden,som den er lige nu. Jeg kan kun håbe på at bidrage blot en lille smule til den forandring.”– Anne Mertens

Hvordan kom du ind i mode- og designbranchen?

Jeg tog eksamen fra ArtEZ Fashion Academy i Arnhem. Efter at have arbejdet med mange nationale og internationale modebrands (især inden for strikdesign), grundlagde jeg Dentale Studio. Jeg har altid haft lyst til at kombinere produktdesign med mode, og lige nu laver jeg det, jeg elsker allermest, nemlig at designe enkelte tøjstykker i stedet for hele sæsonaktuelle kollektioner med de nyeste trends. Jeg er vokset op i et hjem, hvor min far var entreprenør og min mor en meget kreativ børnehavelærer. Vi gik altid på museer, på gallerier, i teatret og til koncerter. Det er jeg aldrig stoppet med, og har senere i livet udviklet min egen stil og kreative tilgang til livet.

blog-creativeprofile-2

Beskriv din kreative proces

Tjek, tjek, dobbeltjek: Jeg er besat af at lave lister. Jeg kan ikke fungere uden. Så jeg laver lister for hvert stykke tøj, jeg gerne vil designe. Herefter finder jeg billeder og fotos, laver et moodboard, kombinerer det med nogle udvalgte stofprøver, garner osv. Og så begynder jeg at tegne. Først nogle kruseduller i fri hånd indtil jeg fornemmer formen, jeg vil gå efter. Og så er jeg klar til at bygge den tekniske tegning op på computeren. Den tager jeg med til mit atelier, hvor jeg har alle mine samples, og her udvikler vi mønstre og de første prøver. Jeg laver prøver af alt, justerer dem igen og igen til de sidder lige i skabet, og så kan produktionen gå i gang!

blog-creativeprofile-4-2

Hvordan fyrer du op under kreativiteten?

Helt sikkert ved at rejse. Jeg bliver så inspireret på mine ture. Her laver jeg en masse research efter materialer til Detale Studio, fordi det er grundlæggende for hvert eneste stykke tøj. Jeg er altid på jagt efter bæredygtige, stærke og behagelige materialer. Jeg indsamler et hav af stofprøver og lader dem ligge et stykke tid.

blog-creativeprofile-5

Hvem er din mentor?

Kvinden, der har lært mig allermest om, hvad jeg kan i dag, er Elin Larsson. Hun er Sustainability Director hos Filippa K. Elin er så grundig med alt i sin business og kigger altid efter de mest bæredygtige alternativer. Hun har været en kæmpe inspiration og har givet mig et anderledes syn på modeindustrien. Min mor var også min mentor, haha! Hun har altid holdt mig motiveret og positiv. Og hun var det mest empatiske menneske, jeg nogensinde har mødt. Desværre gik hun bort for nogle år siden. Men det har faktisk gjort mig endnu stærkere og mere opsat på at forfølge mine drømme og ambitioner.

Hvad betyder den kunstneriske proces for dig?

Alt. Kreative personer ændrer konstant på verden, som den er lige nu. Jeg kan kun håbe på at bidrage blot en lille smule til den forandring.

blog-creativeprofile-6

Hvilken kunstner skal vi holde øje med?

Lige nu er jeg stærkt optaget af værkerne fra den nigerianske New Yorker-kunstner Toyin Ojih Odutola . Hendes malerier er helt utrolige. Jeg kan se på dem i timevis. Deres skrøbelighed er på alle måder inspirerende. De er så delikate. Jeg elsker at se på mennesker. De inspirerer mig, og hun portrætterer folk i hverdagssituationer og formår at indfange deres personlighed. Og så måden hun bruger farver på! Nu du er i gang, så tjek også værkerne fra den hollandske modefotograf, Maxime Cardol . Jeg elsker simpelthen hans stil.

ATELIER, vores kollektion af forårsbuketter , er i luften nu og klar til bestilling. Tilsæt hjemmet lidt friske farver og lækker forårsstil. Eller kontoret… eller atelieriet!

Få mere at vide om Anne og hendes arbejder på hendes website .