17.05.18

Indenfor i atelieret hos Belgiens Isaac Monté

Indenfor i atelieret hos Belgiens Isaac Monté

bloomons forårsbuketter byder på et væld af farver og kreativitet. ATELIER, vores nyeste kollektion, er inspireret af måden, kunstnerne skaber deres værker på. I løbet af de næste uger banker vi på i atelieret hos de kunstnere, der inspirerer os. Fra Berlin til Belgien, maleri til keramik… deres arbejder er skabt til at inspirere andre og lokke den indre kunstner frem.

Mød Isaac.

Naturens design

Et huleagtigt sted – halvt atelier, halvt laboratorie, fyldt med potter og pander fulde af farverige væsker og krystaller. Midt i det hele troner den belgiskfødte Isaac Monté, der i dag bor i Rotterdam. En unik kreatør, der skaber biologiske kunstobjekter og designprodukter. Hans fascination af naturens spøjse kompleksitet skinner igennem hans arbejder, der bl.a. tæller hjemmedyrkede krystalvaser. Hans yndlingsblomst? “Ranunkler. I alle tænkelige farver”.

“Naturen er min største inspiration.Tanken om, at mine værker vokser ud af et samarbejde med naturen – det skaber respekt hos folk.” - Isaac Monté

Hvordan kom du i gang med dit håndværk?

Jeg læste til indretningsarkitekt i Belgien og Norge og studerede bagefter produktdesign på The Willem de Kooning Academy, hvor jeg også underviser. Jeg er fascineret af måden, drypsten vokser på. Jeg ser dem som naturlige 3D-printere. Et materiale, der drypper i meget langsomt tempo. Oprindeligt var det faktisk min idé at bruge dem som 3D-printere. Jeg forskede og eksperimenterede med et hav af mineraler for at dyrke mine egen drypsten. Det var i det forløb, det lykkedes mig at få krystaller til at gro!

blog-isaac-02

Hvis du skulle vælge et favoritmateriale?

Som designer er jeg fascineret af mange materialer – og hvordan jeg kan manipulere med dem. Det meste af mit arbejde består af manipulationer og genbrug af affaldsmaterialer. Jeg arbejder i øjeblikket på et projekt , hvor jeg bruger affald fra grøntsagsindustrien til at producere emballage til andre grøntsager.

Beskriv din kreative proces

Jeg starter altid min dag med en friskbrygget kop kaffe og sætter noget musik på. For mig er det de perfekte ingredienser til en kreativ dag. Mine arbejdsmetoder er meget hands-on ; jeg tilhører den type designere, der ikke ved, hvordan man tegner eller skitserer, men jeg elsker at arbejde med mine hænder. Så snart jeg har en idé, begynder jeg at skabe og eksperimentere. Som regel er det en proces, hvor jeg prøver mig frem og også begår fejl. Jeg bliver ved med at eksperimentere, indtil jeg har skabt det, jeg havde i tankerne.

blog-isaac-03

Har du haft mentorer undervejs?

Da jeg studerede, havde jeg nogle fantastiske mentorer, og jeg omgiver mig stadig med folk, der guider mig og fungerer som en slags mentor. Jeg er også stærkt påvirket og inspireret af Katharina og Thomas fra Studio Mischer’traxler (hvor jeg var i praktik). En anden person er en af mine yndlingslærere, Lise Lefebvre , der også elsker blomster og grønt, lige som mig!

blog-isaac-04

Hvad betyder den skabende kunst for dig?

Jeg vil gerne overraske folk. Ved første øjekast ser de et smukt objekt. Men når de hører historien bag og finder ud af, hvordan det er bIevet skabt, eller hvilke materialer der blev brugt for at få det til at gro, bliver de endnu mere begejstrede. Min største inspiration er naturligvis naturen. Tanken om, at mine værker vokser ud af et samarbejde med naturen – det skaber virkelig respekt hos folk.

blog-isaac-05

En sidste ting: Er der en person, der virkelig inspirerer dig i øjeblikket?

Tegningerne, som den tyske zoolog Ernst Haeckel har skabt. Du kan se på hans illustrationer i timevis og stadig finde nye overraskende detaljer – naturens skønhed er magisk. Men også min søster – Monica Monté . Hun er fotograf. Og har et helt utroligt blik for detaljer.

Slip din indre kunstner fri med blomster! Vores kollektion af forårsbuketter er klar til bestilling – så grib dine overalls, en malerpensel eller et stykke ler og lad vores ATELIER buketter inspirere dig med deres farverige forårsstil.

Få mere at vide om Isaac og hans arbejder på hans website .

Andre kunstnere i atelieret:

Keramikeren fra Berlin, Mia Moss
Designeren fra Amsterdam, Anne Martens